Dit is wat jij moet weten over constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem is een vorm van eczeem die erg veel voorkomt in de wereld. Het kenmerkt zich onder andere aan heel veel jeuk. Het verschilt per persoon, maar meestal begint deze eczeem vroeg en eindigt het in de tienerjaren. Toch is dit niet altijd het geval. Het kan ook later ineens opkomen. Wil jij meer weten over constitutioneel eczeem? Lees dan maar snel verder.

Kan ik constitutioneel eczeem krijgen?

Deze vorm van eczeem staat erom bekend dat haast iedereen het kan krijgen. Vooral in Europese landen komt deze vorm vaak voor. De kans is dus zeker aanwezig. Deze vorm van eczeem is eigenlijk net zo normaal als hooikoorts. Oftewel: je zal vast wel iemand kennen die dit heeft of heeft gehad.

Waaraan kan ik constitutioneel eczeem herkennen?

  1. Rode plekken en een droge huid: eczeem versterkt de doorbloeding van de huid, waardoor de huid rood kan uitslaan. In principe kan je hier niet zoveel aan doen. Wel is het aan te raden om eczeem crème te gebruiken voor dit soort plekken. Dit kan al enorm helpen. Daarnaast is eczeem in principe altijd droog. Daarom moet je extra voorzichtig zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je huid ook nog eens gaat schilferen. Dit is normaal, maar wel vervelend. Je hoeft hier in ieder geval niet van te schrikken.
  1. Jeuk: Het grootste nadeel van eczeem is dat het enorm jeukt. Ons instinct is natuurlijk krabben, maar dat raad ik sterk af. Je zou denken dat je na het krabben van de jeuk af bent, maar dit is niet zo. De jeuk komt namelijk juist eerder terug. Misschien wel hardnekkiger dan eerst. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook hiervoor kan je eczeem crème smeren. Dit verkoelende middel zorgt er immers voor dat de jeuk wordt verlicht.