Drama van de huizenmarkt

Waarschijnlijk als je er naar opzoek bent geweest heb je er al wat van gemerkt. Jij bent ook zeker niet de enige hierin. De huizenmarkt van tegenwoordig is heel grof gezegd: dramatisch! Voor een leuk eengezinswoning met 2 verdiepingen en een beton cire zolder die niet eens erg ruim is kan je al een half miljoen klaar zetten. Gelukkig komen er steeds meer nieuwbouwwijken, dat scheelt bijvoorbeeld de kosten koper. Maar laten we eerlijk zijn, dit is geen geld waar iedereen zomaar aan kan komen en niemand heeft ook zin om aan een hypotheek van 30 jaar vast te zitten.

Inrichten huis

Naast dat je voor het huis betaald zal je ook je huis moeten inrichten, denk aan duizenden voor je keuken, bankstel, tuin etc. Ook zou je natuurlijk je huis willen uitbouwen voor een grotere woonkamer, wat wel zal leiden tot een kleinere tuin. Vergeet ook niet andere extraatjes zoals het aanleggen van een dakkapel voor meer ruimte in de zolder. Je leest het goed, voor veel van zulke dingen moet je nog extra geld uitgeven. Zoals aangegeven hiervoor, je wilt bijvoorbeeld een beton cire zolder en dat kost ook weer wat.

Wat doen we hier aan

Veel kan je zelf niet doen behalve geduldig zijn en hopen dat het in de toekomst verbeterd. Wat wel een goede stap kan zijn voor jou en voor vele anderen is je verdiepen in politieke partijen die hierover zich uitspreken. Misschien dat jouw stem kan zorgen voor een verandering in de ‘dramatische’ huizen markt? Wie weet, maar wat we wel weten is dat als er een groep mensen zijn die hier zo snel mogelijk een verandering in kunnen brengen dat het een politiek partij is of juist meerdere partijen die samenwerken. We verdienen allemaal een mooi comfortabel huis waar we trots op kunnen zijn, dus laten we gaan voor het beste en wie weet, krijg jij jouw beton cire zolder.