Duurzaam boombeheer door BTL

Duurzaam boombeheer is een van de speerpunten van BTL. Het Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging is al sinds 1962 een gerenommeerd partner en een begrip in de groensector. Het bedrijf dat met ruim 400 vakspecialisten werkt vanuit 15 locaties in Nederland, is sinds eind 2018 onderdeel van de Europese IDVERDE Groep. Gedegen boombeheer wordt gedaan op basis van jarenlange ervaring in en kennis van bomenbestanden van onder meer gemeenten.

Wanneer is duurzaam boombeheer nodig?

In een intensief benut land als Nederland is periodiek boomonderhoud pure noodzaak, alleen al om te zorgen voor een veilige omgeving. Duurzaam boombeheer is dus veelal noodzakelijk uit veiligheidsoverwegingen, om te voorkomen dat bomen voor overlast of voor onveilige situaties zorgen. Goed en duurzaam boombeheer houdt in dat er gesnoeid wordt op het juiste moment en dat dit uitgevoerd wordt door vakbekwame mensen. BTL garandeert ervaren boomverzorgers, actief in het hele land. Er is altijd een vestiging te vinden in de buurt.

Toekomstgericht en duurzaam boombeheer helpt het bomenbestand vitaler te houden en dan gaan de bomen langer mee. Gezonde, groeiende bomen door adequaat beheer, wat inhoudt op het juiste moment met de juiste ingreep de bomen te onderhouden, dragen bij aan een toekomstbestendige investering in groen. Ook voor specifieke situaties die specialistische kennis vergen, heeft BTL experts in huis. Bijvoorbeeld vraagstukken over groeiplaatsverbetering, het voorkomen dan wel bestrijden van ziekten en aantastingen, boomtechnisch advies of het verplanten van bomen.

Kortom; BTL biedt een landelijke dekking en flexibele inzet, ruime ervaring in boomverzorging en –onderhoud inclusief specialistische kennis.